Terug naar Actueel

Veilige woon- en leefomgeving? #wijkalert

28 februari 2020, door Ries Ouwerkerk

Headerfoto Veilige woon- en leefomgeving?   #wijkalert

Hoe ervaart u eigenlijk uw eigen wijk? Wat speelt er allemaal in uw directe omgeving? Is het prettig wonen of zou het wel wat minder kunnen qua verkeerssnelheid, overlast, drugsgebruik en inbraken? Is er ook eenzaamheid? Drukt de afwezigheid van een politiebureau op uw gevoel van veiligheid? Zomaar wat vragen waar we het niet alleen op een leuke manier over gaan hebben, maar ook aanleiding in vinden om samen te kijken naar wat er mogelijk is om uw wijk nog veiliger en vertrouwder te maken. 

U leest het goed; ‘op een leuke manier’. Wat we namelijk niet doen is het organiseren van een saaie avond met een droge lezing over feiten, cijfers en de daarbij horende waarschuwingen. Nee, we gaan u laten ervaren hoe onze hersenen werken en we daarmee veelal blijven zitten in vaste en dus voorspelbare denkpatronen. We gaan ‘gekke’ voorbeelden geven van hoe het ook kan. Samen een leuke quiz doen,  Zelf iets bedenken voor iets wat speelt in de wijk. Kortom, het er ‘op een leuke manier’ over hebben.

We organiseren deze bijeenkomsten omdat de tijd dat gemeente en politie de veiligheid in de wijk, zónder de hulp van burgers, konden garanderen, ver achter ons ligt. Bovendien is onze ervaring dat er niet alleen veel denkkracht onder de mensen beschikbaar is, maar ook bereidheid om mee te helpen en te denken. De Buurt Whatsapp is daar een praktisch voorbeeld van, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Heeft u trouwens zelf een mooi idee wat bij u in de wijk goed zou kunnen werken? Top, wie weet kunnen we er tijdens de bijeenkomst al wat mee……

Kortom, een leuke avond, waarbij we een serieus onderwerp als ‘veiligheid en leefbaarheid’ luchtig en met een lach gaan aanvliegen en die je als wijkbewoner niet wilt missen. Je gaat het er met elkaar nog lang over hebben en bovendien word je geholpen de wijk nog veiliger te maken! De drie kernwoorden zijn dan ook leuk, samen en zinvol!  

Heb het er eens over met de wijkmakelaar, de buurtcoördinator, het bestuur van de buurt- of wijkvereniging, de wijkagent of de gemeente en kijk of een dergelijke avond ook voor uw wijk interessant kan zijn.

Meer informatie? Bel ons even (06-31746880) of stuur een mailtje (info@riesouwerkerk.nl) 

Ries en Marjolijn Ouwerkerk

 

Ries en zijn vrouw Marjolijn combineren de ervaring en deskundigheid in de veiligheidssector met de vaardigheid om processen aan te sturen die leiden tot vernieuwende oplossingen. Daarbij is het gaan voor verbinding de sleutel volgens Ries en Marjolijn.  

tags: wijk veiligheid buurt cohesie wijkalert
Vorig artikel

Verbinding, vitaliteit en veiligheid!

Volgend artikel

Hoe kunnen we .....?