Terug naar Actueel

Veilige(re) wijk? #wijkalert

13 januari 2020, door Ries Ouwerkerk

Headerfoto Veilige(re) wijk?   #wijkalert

Hoe veilig ervaart u eigenlijk uw eigen wijk? Is de aanwezigheid van een politiebureau voor u van belang? Wat speelt er allemaal in uw omgeving? Verkeersdrukte, overlast, drugs, inbraken? Of moet je tegenwoordig toch meer gaan letten op zaken als ondermijning en cybercrime? We gaan het er op een leuke manier over hebben en kijken samen wat er mogelijk is om uw wijk nog veiliger te maken. 

Wat we niet doen is het organiseren van een saaie avond met een droge lezing over feiten, cijfers en de daarbij horende waarschuwingen. Nee, we gaan u onder andere laten zien hoe onze hersenen werken en we daarmee veelal blijven zitten in vaste en dus voorspelbare denkpatronen rond onze veiligheid. Gemeente en politie vormen daar helaas geen uitzondering op en verrassende oplossingen blijven om die reden dan ook vaak uit. Niet voor niets wordt steeds vaker naar burgers c.q. wijkbewoners gekeken, de bewustwording van wat gaande is, en wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid in hun wijk te bevorderen. De Buurt Whatsapp is daar een mooi voorbeeld van, maar er gaan straks natuurlijk meer mogelijkheden volgen. Heeft u trouwens zelf een mooi idee wat bij u in de wijk zou kunnen werken? Misschien door eens heel anders te kijken naar het probleem ……

Op een gezellige manier kennismaken met misschien ook nieuwe wijkbewoners, verrast worden met mooie en gekke voorbeelden, meedoen met een bijzondere quiz en ook zelf ideeën aandragen. Kortom, een leuke avond, waar je als wijkbewoner bij wilt zijn en die gaat helpen uw wijk nog veiliger te maken!   

Meer informatie? Bel ons even (06-31746880) of stuur een mailtje (info@riesouwerkerk.nl) 

Ries Ouwerkerk

 

Ries en zijn vrouw Marjolijn combineren de ervaring en deskundigheid in de veiligheidssector met de vaardigheid om processen aan te sturen die leiden tot vernieuwende oplossingen. Daarbij is het gaan voor verbinding de sleutel volgens Ries en Marjolijn.  

tags: wijk veiligheid buurt cohesie wijkalert
Vorig artikel

Ander perspectief en een beetje lef