Terug naar Actueel

Indonesische politie(academie)

05 juli 2017, door Ries Ouwerkerk

Headerfoto Indonesische politie(academie)

Een project waaraan ik al langer ben verbonden is de advisering en ondersteuning van de Indonesische politieacademie bij het implementeren van Blended Learning. Dit doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met deskundigen op het gebied van onderwijstechnologie. Mijn bekendheid met het politievak en de ervaring als programmadirecteur Virtuele Politie Academie in Nederland, komen me daarbij prima van pas.

Stapsgewijs trainen en begeleiden we een zestal pilot-scholen (denk aan verkeerschool, rechercheschool en kaderschool om maar even de termen te gebruiken zoals wij ze hier in Nederland in het verleden hanteerden). Op managementniveau bespreken en adviseren we de gewenste stappen en op docentniveau worden de mensen eerst vertrouwd gemaakt met technologie die de interactie tussen docent en student in de klas ondersteunt, maar in een volgende fase ook het afstandsonderwijs.

De methodiek die Erik van Leur (InnoWijs), mijn ‘partner in crime’, en ik hebben ontwikkeld is best bijzonder te noemen. Feitelijk kan je zeggen dat het een combinatie is van een stukje procesmanagement en onderwijskunde. We brengen de te nemen stappen om e-learning materiaal te ontwikkelen voor de docenten op een heel praktische manier in beeld, zodat de uitvoering voor hen relatief eenvoudig wordt. Momenteel ontwikkelen we een digitale toolbox waarin alles is terug te vinden.

Gedurende onze activiteiten worden we natuurlijk altijd perfect bijgestaan door een tolk. Desondanks ervaar ik dat het kunnen spreken van enkele zinnen Bahasa Indonesia zeer gewaardeerd wordt. Om die reden dus toch maar een cursus Indonesisch gevolgd.

“Sekarang saya bisa bicara Bahasa Indonesia sedikit-sedikit”

tags:
Vorig artikel

Voorzitter Stichting Veilig Idee

Volgend artikel

Burgemeesters over veiligheid